بايگانی
آخرين نظرات …

    به نان احترام بگذاریم

    به نان احترام بگذاریم 

     نظر ، محمدیوسف عظیم دخنت ، اصلاح ۱۷۱ ، دوشنبه ۱۴/۲/۱۳۸۸ ، سال چهارم .

     

    نان ، این برکت عظیم الهی ، یکی از مهمترین مواد مصرفی انسان در طول حیاتش می باشد . بدین خاطر همیشه باید به نان احترام بگذاریم .

    اینک در کشور ما ، نان ، غذای اصلی اکثریت مردم به شمار می رود و به شکل های گوناگون مورد استفاده قرار می گیرد .

    پخت نان در کشور ما دو سبک سنتی و مکانیزه ، صورت می گیرد . نان های مشهور فعلی عبارتند از : بربری ، سنگک ، لواش ، تافتون و فانتزی که این آخری ، از اقسام مختلفی برخوردار است .

    در پخت نان باید به پنج اصل ضروری توجه کرد :

    ۱ ــ  کیفیت آرد تحویلی به نانوایی ها از سوی سازمان غله .

    ۲ ــ  آگاهی کارکنان نانوایی ها از روش های صحیح پخت نان و دیدن آموزش های علمی و فنی .

    ۳ ــ  رعایت بهداشت فردی کارکنان نانوایی ها .

    ۴ ــ  رعایت بهداشت و آراستگی فضای محل کار .

    ۵ ــ  مکانیزه شدن فرآیند پخت .

    اگر نکات یاد شده توسط  سازمان غله و نانوایی ها به شیوه درست اجرا شود ، خود به خود ، دورریز نان کمتر شده و از اسراف آن جلوگیری می شود . زیرا شکل پخت نان در مسیر توجه به سلامتی مردم و جامعه  از اهمیت زیادی برخوردار است و از شیوع بیماری های مختلفی نیز جلوگیری می کند .

    اینک هر چه از میزان نانوایی های سنتی کاسته و بر تعداد نانوایی های ماشینی افزوده شود ، هم از هدر رفتن انرژی جلوگیری شده و هم  می توان طی مدت کوتاهی حجم بیشتری از نان مورد نیاز مردم را تولید نمود . البته باید توجه داشت این نتایج زمانی بدست می آید که احساس مسئولیت دست اندرکاران هر مرحله ، به دست فراموشی و سهل انگاری سپرده نشود .

    اگر در گردشی در سطح شهر داشته باشیم ، متوجه می شویم که بعضی از صاحبان نانوایی ها هنوز اقدام به بازسازی و یا نوسازی محل اشتغال خود نکرده  و  رعایت بهداشت محیطی و فردی در این گونه اماکن نسبت به نانوایی های دیگر ، کمتر به چشم می خورد .

    وجود تنورهای قدیمی ، علاوه بر اینکه از کیفیت نان کم می کند ، در میزان آلودگی  هوای شهر نیز تاثیرگذار است . همچنین لازم است که نانوا و خمیرگیر که به طور مستقیم با خمیر و نان در حال پخت ، ارتباط دارند ، بهداشت فردی را به دقت رعایت کنند .

    متاسفانه دیده می شود که بعضی از شاطران ، هنگام کار با خمیر ، سیگار می کشند  و گاهی توتون سوخته بر روی خمیر می ریزد و نان ، آلوده به بوی سیگار می گردد .

    علاوه بر این سیگار روشن ، دود آن را به فضای نانوایی تزریق کرده  و قطعا روی نان های در حال پخت ، اثر منفی می گذارد .

    امیدواریم که این قشر زحمتکش به رعایت موضوع  یاد شده توجه کنند و دیگر شاهد تعطیلی خودسرانه نانوایی ها و یا  چند نرخی بودن قیمت نان در سطح شهر نباشیم .

    یک نظر بگذارید