بايگانی
آخرين نظرات …

    تخم مرغ و بیماری های قلبی

    تخم مرغ و بیماری های قلبی

    پزشکی ، دکتر محمدصادق ضیاذاکر ، اصلاح ۱۸۹ ، دوشنبه ۱۶/۶/۱۳۸۸ ، سال چهارم .

     

    بسیاری از مردم عادت دارند که در وعده های غذایی روزانه خویش ، از تخم مرغ استفاده نمایند .

    اخیرا مباحثی در جوامع بهداشتی مطرح شده است مبنی براینکه مصرف روزانه تخم مرغ  می تواند ریسک ابتلا به بیماری های قلبی را افزایش دهد و افرادی که به مصرف تخم مرغ عادت دارند را نگران کرده است .

    اگربخواهیم  در مقام مقایسه برآییم ، خواهیم دید که :  فقر تغذیه ، کشیدن سیگار ، چاقی و داشتن زندگی کم تحرک نسبت به مصرف تخم مرغ  از عوامل موثرتری(۳۰% تا ۴۰%  ) در بروز بیماری قلبی به حساب می آیند .

    از طرف دیگر بیماری های قابل درمانی مانند فشار خون بالا و بیماری قند خون نیز تاثیرات بیشتری نسبت به عوامل قبلی و مصرف تخم مرغ  در رخداد بیماری قلبی دارند ( ۶۰% تا ۷۰% ) .

    با در نظر گرفتن عوامل یاد شده فوق ، آیا ارتباط  مصرف تخم مرغ و بیماری قلبی می تواند قابل توجه باشد ؟

    تحقیقات نشان داده است که تخم مرغ دارای دو ماده کولین و بتائین است  که اولی به ویتامین گروه B متصل می شود و دومی نیز مرتبط با کولین می باشد .

    دو ماده یاد شده ، باعث پایین نگهداشتن سطح هموسیستین ، آمینو اسیدی که با بیماری انسداد شرائین و سکته در ارتباط نزدیک است ، موثر می باشند . بنابراین مصرف تخم مرغ  می تواند ازخطر بروز بیماری قلبی پیشگیری کند .

    یک نظر بگذارید