چرا مذهب شیعه از اهل سنت پیروی نمیکند؟
چرا مذهب شیعه از اهل سنت پیروی نمیکند؟
پاسخ به شبهات ، بخش یازدهم ، محمد یوسف عظیم دخت ، اصلاح ۲۵۹ ، دوشنبه ۲۵/۱۱/۸۹ ، سال پنجم .
پرسش : چه صفاتی در امیرمؤمنان(ع) وجود دارد که او را از دیگر صحابه متمایز میکند؟
پاسخ : در ادامه بررسی صفات و ویژگی های منحصربفرد حضرت علی(ع) ، به هفتمین برتری این مرد بی نظیر تاریخ ــ می رسیم که « استجابت دعا » می باشد.
قبل از ورود به بحث فوق ، لازم است ابتدا بیان شود که : انسان برای رسیدن به درجه استجابت دعا ، باید به شدت مراقب گفتار، کردار و رفتار ظاهری و پنهانی خویش باشد و حتی به مراقبت کامل از خیالات و فکرهایی که به ذهن وی خطور می کند، بپردازد.
علاوه بر موارد مذکور، او نیازمند داشتن درآمد حلال و بدون شبهه و نیز خرج کردن آن در راه صحیح الهی نیز هست.
فردی که قادر باشد در تمامی مراحل زندگی، ویژگی های بالا را در خود گرد آورد ، به درجه عالی انسانیت و کمال دست می یابد و به وی « انسان کامل » گفته می شود.
انسان کامل ، کسی است که مرتکب کوچکترین اشتباه ، خطا ، حرکت نسنجیده ، سخن ناروا و موضع گیری نادرست نشده و جز کلام مفید ، مطلوب و مناسب بر زبان نمی آورد و در عبادت و ارتباط با خداوند، بی مانند است.
دقت در شخصیت علی(ع) به ما نشان می دهد که آن مرد خدا ، در تمامی حالاتش ، پروردگار را در کلیه مراحل زندگی خویش حاضر و ناظر می دید و حتی به اندازه یک لحظه از یاد معبود متعال غفلت نکرد.
علی(ع) فردی است که تمام عمر دستورات الهی را بی چون و چرا و بدون کم و کاست انجام می دهد و همواره سعی در جلب رضایت خدای متعال دارد ، نفس خود را تربیت نموده و اختیار آن را بدست گرفته است.
اینک چنین فردی، اگر دست به دعا برداشته و از خدا چیزی بخواهد ، بدون تردید اجابت خواهد شد. آری حضرت اباالحسن(ع) ، آن قدر، اجر و قرب نزد پروردگار بی همتا دارد که اگر هر خواسته ای داشته باشد ، رد نشود.
نمونه هائی برای استجابت دعای علی (ع)
۱ــ علی و ماجرای آب : ایشان در حق اهل کوفه دعا کرد تا آب آن سامان زیاد شود و همین طور هم شد . پس از مدتی چون اهل کوفه مجددا از زیادی آب شکایت کردند ، باز دعا نمود تا از میزان آن کاسته گردد.
۲ــ علی(ع) و نفرین بر انس بن مالک : انس بن مالک ــ خدمتکار پیامبر(ص) ــ آورده است که در جریان داستان غصب خلافت، امیرمومنان از من گواهی خواست، اما من حقیقت را کتمان کردم و به سود آن حضرت گواهی ندادم و بهانه آوردم که چیزی به خاطرم نمی رسد.
امیرمومنان دست به آسمان گشود و گفت : « بار خدایا، به کیفر کتمان حق، زخمی بر سر یا پیکر انس ، پدید آور که نتواند آن را بپوشاند ». آنگاه محل زخم را نشان داد و گفت : این نتیجه نفرین علی بن ابیطالب(ع) است.
۳ ــ علی(ع) و ذلت طلحه و زبیر : امیرمومنان(ع) در حق طلحه و زبیر نفرین کرد که در کمال ذلت و زشتی کشته گردند و بمیرند. دعای آن جناب در حق ایشان مستجاب شد، زبیر را عمربن جرموز در وقت خواب به ضرب شمشیر کشت . طلحه نیز با تیراندازی مروان بن حکم ، از زخمی شد و بر ماندن در زیر آفتاب داغ بیابان ، به تدریج خون از بدنش خارج گشت تا مرد. خود طلحه گفت : « هیچ مرد قریشی مثل من ، خونش ضایع نگشت».
نمونه های فراوانی برای استجابت دعا یا نفرین حضرت امیرالمومنین علی(ع) در کتب تاریخی نقل شده است که حکایت از بندگی بی چون و چرای این شخصیت بزرگوار دارد که به جهت پیشگیری از طولانی شدن بحث ، از آوردن نمونه های دیگر ، صرف نظر می شود.